Studii universitare

Generalități

Scopul studiilor universitare este de a pregăti specialiști în medicină și farmacie în conformitate cu principiile morale, cunoștințele și competențele practice necesare pentru desfășurarea activității profesionale, organizării procesului de studii, activităților științifice și a celor clinice (diagnosticul, tratamentul și prevenirea bolilor).

Studiile se desfășoară în conformitate cu standardele naționale și cele internaționale, care sunt recomandate de către OMS. Procesul educațional clinic se desfășoară în spitalele, policlinicele, farmaciile și centrele științifice din Republica Moldova.

 

Facultăți – Calendar academic

Studenții internaționali sunt înmatriculați la următoarele facultăți ale USMF: Medicină, Stomatologie și Farmacie. Studiile se realizează în  limbile română, engleză și rusă. Durata studiilor:

  • Facultatea de medicină – 6 ani
  • Facultatea de stomatologie – 5 ani
  • Facultatea de farmacie – 5 ani

Anul academic constă din 34 săptămâni și este divizat în 2 semestre: semestrul de toamnă (17 săptămâni) și semestrul de primăvară (17 săptămâni). Fiecare semestru finalizează cu o sesiune de examinare. Anul de studii începe la 1 septembrie și se finisează la începutul lunii august (inclusiv stagiul practic).

Cursuri de pregătire lingvistică

Universitatea oferă cursuri de pregătire lingvistică pentru studenții care decid să studieze în limba romană.  Cursanții studiază limba română cât și bazele biologiei, chimiei și fizicii. După susținerea cu succes a examenelor de absolvire, candidații pot fi admiși la studii universitare la facultatea aleasă.

Durata studiilor  – 1 an.

Promotion videoclip of Nicolae Testemitanu State University of Medicine

and Pharmacy of the Republic of Moldova

<>