program de master Optometrie clinică

Lansarea noului program de master „Optometrie clinică”

Publicat: 17.03.2022

program de master Optometrie clinicăUniversitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a lansat un nou program de master Optometrie clinică pentru anul universitar 2022-2023, cu o durată de 2 ani.

Programul Optometrie clinică are scopul de a pregăti specialiști capabili să asigure asistența sănătății oculare. Domeniul este orientat spre promovarea și utilizarea tehnologiilor moderne, preponderent în managementul eficient al viciilor de refracție oculară, expertiza oculară, contactologie oculară avansată, potențiale complicații la purtătorii lentilelor de contact și remedierea acestora, screeningul țintit al pacienților cu deficiențe de vedere și metode de reabilitare, precum și prevenirea afecțiunilor oculare  în rândul populației. 

Programul oferă posibilitatea aprofundării cunoștințelor și de dezvoltare profesională pentru absolvenții Programului de licență Optometrie, precum și pregătirii avansate în domeniul sănătății oculare și a altor specialiști din domeniul sănătății (medici, opticieni, asistenți medicali, licențiați în asistența medicală generală ș. a.). 

Programul de studii superioare de master de profesionalizare în Optometrie clinică are misiunea de a forma tineri specialiști, deținători ai titlului de master în diagnostic medical și tehnologii de tratament, care denotă aptitudini, abilități, cunoștințe și competențe transversale și profesionale corespunzătoare cerințelor și așteptărilor angajatorilor, confirmate prin diplomă de master cu 120 de credite transferabile, și asigură oportunitatea de a continua studiile superioare prin doctorat.

Programul dat are un caracter inovator, deoarece la elaborarea acestuia s-a ținut cont de complexitatea și caracterul multidisciplinar al activității optometriștilor, în scopul asigurării instruirii continue a acestora.

program de master Optometrie clinică
program de master Optometrie clinică
program de master Optometrie clinică
program de master Optometrie clinică
program de master Optometrie clinică
program de master Optometrie clinică
usmf
program
studii
program de master
Optometrie clinică

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

URMĂRIȚI-NE

Comentarii